1. Dismiss Notice
  2. GOG.com logo

    Thanks to YOUR votes, GOG.com now sells:
    - Sea Dogs - Sea Dogs: Caribbean Tales
    - Sea Dogs: City of Abandoned Ships

    Vote now to add Pirates of the Caribbean to the list!

    Dismiss Notice
  3. Under the Crossbones Podcast

    A Pirate Podcast with Interviews
    Music, Comedy and all things Pirate!

    - Episode Guide - About - Subscribe -
    - Twitter - Facebook - iTunes - Android -
    - Youtube - Fill the Coffers -

    Dismiss Notice
  4. New Horizons logo

    Quick links for PotC: New Horizons
    - Download latest version
    - Wiki - FAQ - Report bugs here
    - ModDB profile

  5. GOF logo

    Quick links for AoP2: Gentlemen of Fortune 2
    - Downloads and info
    - Historical Immersion Supermod
    - ModDB Profile

Dismiss Notice
New to the forum?
Please take a moment to read our Welcome Message and Forum Rules.

Can this game work on a Macbook pro?

Discussion in 'Technical Help' started by AdamH1990, Dec 11, 2012.

  1. AdamH1990

    AdamH1990 Powder Monkey

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Messages:
    43
    Hello all!
    sorry its been a while!, I got this game and it worked lovely on windows until my machine crashed!, but i got a mac book pro , with a 750GB hard drive, 8GB ram , and 2.9 processor, Intel HD Graphics 4000 512 MB , I hope this is an ok machine to run this game! So thats my main question will this game run on that laptop? and also will city of abandoned ships run too?. I have ordered it!.
    Hope you guys can help!
    P.S what patches wlill be good to download for these games?!
    Adam
     
  2. Haereticus

    Haereticus Midshipman 3D Artist 2D Artist Creative Support

    Joined:
    Nov 24, 2012
    Messages:
    233
    I'm running PotC Build Mod 14 on a MacBook Pro with Boot Camp, and it works fine, although the unibody gets very hot at times. I don't know if that's relevant or helpful. CrossOver also claims it can do PotC too, but I don't know how you'd install mods on top of that.
     
  3. AdamH1990

    AdamH1990 Powder Monkey

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Messages:
    43
    Do you think the mods help it work on these laptops?! if so! where can i download the mod packs for this game? il try installing it today and let you know how i get on!
     
  4. Haereticus

    Haereticus Midshipman 3D Artist 2D Artist Creative Support

    Joined:
    Nov 24, 2012
    Messages:
    233
  5. AdamH1990

    AdamH1990 Powder Monkey

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Messages:
    43
    I stick the disk into the drive to install the game, i go to click Auto run and all i get is this box with this message! i didnt copy all the message its long! I get this everytime!, Can i get Win32 for macbook pro? I am no expert with computers so no idea what this means! hope someone can help!

    MZPˇˇ∏@∫¥Õ!∏LÕ!êêThis program must be run under Win32
    $7PEL^B*‡éÅ d¿>rÄ@êE@∞ñ!`&>¥[CODELbd `DATAHÄh@¿BSSy †Ç¿.idatañ!∞"Ç@¿.tls‡§¿.rdata§@P.reloc¥[\¶@P.rsrc&>`&>@PêE(E@P@Boolean@FalseTrueç@,@Integerġˇˇã¿D@ByteˇêX@Wordˇˇêl@CardinalˇˇˇˇêÑ@
    Stringê@ Variantç@Ë@Ë@p7@|7@Ä7@Ñ7@x7@¿4@‹4@5@TObjectÙ@TObjectË@System@
    IInterface¿FSystemˇˇÃÉD$¯È%OÉD$¯ÈCOÉD$¯ÈMOÃA@K@U@¿F`@ÿ@l@ÿ@ ú@p7@D`@P`@Ñ7@x7@``@‹4@5@TInterfacedObjectã¿@ TBoundArray(@Systemˇ%ñFã¿ˇ%»±Fã¿ˇ%ƒ±Fã¿ˇ%¿±Fã¿ˇ%º±Fã¿ˇ%∏±Fã¿ˇ%¥±Fã¿ˇ%∞±Fã¿ˇ%¨±Fã¿ˇ%®±Fã¿ˇ%§±Fã¿ˇ%†±Fã¿ˇ%‡±Fã¿ˇ%ú±Fã¿ˇ%‹±Fã¿ˇ%ò±Fã¿ˇ%î±Fã¿ˇ%ê±Fã¿ˇ%å±Fã¿ˇ%à±Fã¿ˇ%ѱFã¿ˇ%ıFã¿ˇ%|±Fã¿ˇ%x±Fã¿ˇ%t±Fã¿ˇ%p±Fã¿ˇ%l±Fã¿ˇ%ÿ±Fã¿ˇ%h±Fã¿ˇ%d±Fã¿ˇ%`±Fã¿ˇ%±Fã¿ˇ%ϱFã¿ˇ%˱Fã¿ˇ%\±Fã¿ˇ%X±Fã¿ˇ%≤Fã¿ˇ%¸±Fã¿ˇ%¯±Fã¿ˇ%T±Fã¿ˇ%P±Fã¿ˇ%L±Fã¿SɃºª
    TËaˇˇˇˆD$,t∑\$0ã√ɃD[√ã¿ˇ%H±Fã¿ˇ%D±Fã¿ˇ%@±Fã¿ˇ%<±Fã¿ˇ%8±Fã¿ˇ%4±Fã¿ˇ%0±Fã¿ˇ%,±Fã¿SV懕FÉ>u:hDjË®ˇˇˇã»Ö…u3¿^[√°‹•Fââ
    ‹•F3“㬿çD¡ãââBÉ˙duÏããâ^[√êââ@√ã¿SVãÚãÿËùˇˇˇÖ¿u3¿^[√ãâPãVâP ãââXâBâ∞^[√ãPãâ
    âQ㇕F⣇•F√SVWUQãÒâ$ãËã]ã$ãâãPâVã;ãCã–S ;uã√Ë∑ˇˇˇãCâãC FÎãV;¬u
    ã√ËöˇˇˇãC Fãfl;Îu¬ã÷ã≈ËUˇˇˇÑ¿u3¿âZ]_^[√ç@SVWUɃ¯ãÿã˚ã2ãC;rlãŒJãËk ;Õw^;uãBCãB)C É{ uDã√Ë5ˇˇˇÎ;ã
    ãrŒã¯{ ;œu)s Î&ã
    Jâ $+˘â|$ã+–âS ã‘ã√Ë–˛ˇˇÑ¿u3¿Î ∞Îã;˚uÖ3¿YZ]_^[√êSVWã⁄ãÅ˛}æÎ Å∆ˇˇÅÊˇˇâsjh Vj˯˝ˇˇã¯â;Öˇt#ã”∏‰•FËl˛ˇˇÑ¿uhÄjãPËŸ˝ˇˇ3¿â_^[√êSVWUãŸãÚãË«Cjh hUË•˝ˇˇã¯â;ÖˇuÅ∆ˇˇÅÊˇˇâsjh VUËÄ˝ˇˇâÉ;t#ã”∏‰•FËı˝ˇˇÑ¿uhÄjãPËb˝ˇˇ3¿â]_^[√êSVWUɃÏâL$â$«D$ˇˇˇˇ3“âT$ ãËã$≈âD$㉕FÎQã;ãs;ÓwFã∆C ;D$w;;t$sât$ã∆C ;D$ vâD$ hÄjVËÔ¸ˇˇÖ¿u
    «¿•Fã√Ë佡ˇãflÅ˚‰•FußãD$3“âÉ|$ tãD$ãT$âãD$ +D$ãT$âBɃ]_^[√SVWUɃÙâL$â$ã–ãÍÅÂˇˇ$ŬˇÅ‚ˇˇâT$ãD$â(ãD$+≈ãT$âBã5‰•FÎ<ã^ã~ ˚;Îvã›;|$vã|$;˚vjh+˚WSË&¸ˇˇÖ¿u
     
  6. AdamH1990

    AdamH1990 Powder Monkey

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Messages:
    43
    Right got a computer with windows working!!!, installed the game!!, it says game requires admins privileges and i click yes to say i am the Administrator and then it says under TAGES error 1275 unable to proceed???
    Do i need to download a patch for this to work??
    I am the Administrator on this P.C so i should'nt see why it should not work!
    hope someone can help
    Adam
     
  7. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,768
    Gender:
    Male
    Are you trying to install AOP 1? That is sort of a dead game. You would do better to install COAS or POTC.
     
  8. modernknight1

    modernknight1 Field Marshall of Hot Tubs Banned

    Joined:
    Sep 7, 2009
    Messages:
    2,091
    Gender:
    Male
    Occupation:
    underwater BB stacker and amatuer basket weaver
    Location:
    USA
    If you want AOP1 to work you need to go to MODDB and find the SUPERMOD. There may be a link here as well that still works. That mod is standalone and gets rid of the horrible Starforce and TAGES protection that is probably interfering with your install.

    If you must play old AOP1 download the Supermod. It fixes all the bugs and is the only way to go. It will still use your AOP: Caribbean Tales disk.

    As Hylie said you should get COAS or POTC now though. But if you need your pirate fix today and you already have the old AOP disk, Supermod will solve your problems. Install supermod and let it run once its in. Make sure you have your disk in.

    If none of the links work let me know. I still have a copy of the full mod and will hang it on Mediafire.

    MK
     
  9. Thagarr

    Thagarr Pining for the Fjords! Staff Member Administrator Creative Support Storm Modder News Gatherer Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Jan 1, 1970
    Messages:
    5,355
    Gender:
    Male
    Occupation:
    CNC Machine Operator
    Location:
    Steeler Country
    This can really starts to get a bit confusing, especially when multiple games are being discussed. Age Of Pirates : Caribbean Tales had Stareforce, the Supermod will disable Starforce when it installs.

    Age of Pirates II : City of Abandoned Ships uses TAGES and is a bit more complicated to circumvent, the Supermod will do nothing for that one, plus it will totally screw up your install should it be installed on top of AOP II. If the Windows machine you you are using is Windows 7, you will need to update your TAGES drivers after you have installed AOP II, but berfore you run the game, with a download from their web page HERE!

    Also, Windows 7 turns off the Administrator account by default, you have to manually turn it on and off when installing programs requiring Admin privileges. Sometimes that is as easy as just right clicking on the program and choosing "Run as Administrator", but other times it is a lot more complicated and needs to be done like THIS. If you have to use the second option, be sure and be disconnected from the internet while you install the program, remember to turn off the Admin account after you are done installing.

    Please keep in mind that these games were originally designed on a game engine that was designed to run on Windows 98, and later tweaked for Windows XP. As Microsoft always does with newer Windows releases, added "features" complicate everything the previous generation of games were designed for. These can effect both software and hardware. Regardless of what version of Windows you are using, or what AOP game you are installing, even with Mac emulation; it is recommended to NOT install to the default Program Files directory, instead install the game to C:\Games\ or something.
     
  10. AdamH1990

    AdamH1990 Powder Monkey

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Messages:
    43
    hello all! thanks for all the replys!!!
    I am trying to get age of sail 2 city of abandoned ships, i may have put this in the wrong place! so thats my bad, I have first 1 Caribbean sales working fine, with the supermod!. I install the 2 game COAS , and it just says insufficient privileges, and then error 1275 ! im not sure what that means, il give the links a go and let you know how i get on!!. Thanks again for all the help!
    Adam
     

Share This Page