1. Dismiss Notice
  2. GOG.com logo

    Thanks to YOUR votes, GOG.com now sells:
    - Sea Dogs - Sea Dogs: Caribbean Tales
    - Sea Dogs: City of Abandoned Ships

    Vote now to add Pirates of the Caribbean to the list!

    Dismiss Notice
  3. Under the Crossbones Podcast

    A Pirate Podcast with Interviews
    Music, Comedy and all things Pirate!

    - Episode Guide - About - Subscribe -
    - Twitter - Facebook - iTunes - Android -
    - Youtube - Fill the Coffers -

    Dismiss Notice
  4. New Horizons logo

    Quick links for PotC: New Horizons
    - Download latest version
    - Wiki - FAQ - Report bugs here
    - ModDB profile

  5. GOF logo

    Quick links for AoP2: Gentlemen of Fortune 2
    - Downloads and info
    - Historical Immersion Supermod
    - ModDB Profile

Dismiss Notice
New to the forum?
Please take a moment to read our Welcome Message and Forum Rules.

engine.exe crashes with sea.dll

Discussion in 'Sea Dogs: Caribbean Tales' started by glenntay81, Jun 1, 2006.

  1. glenntay81

    glenntay81 Landlubber

    Joined:
    Dec 31, 2005
    Messages:
    4
    Hi guys,

    I have the Russian version for Age of Pirates and managed to patch it into English version through changing the language.ini. But eveytime I enter the game, it simply skipped back to Windows when loading with an error message "ENGINE.EXE has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience."

    When I clicked more info, it came with this
    Error signature
    AppName: engine.exe AppVer: 1.0.0.1 ModName: sea.dll

    Any idea on how to resolve? I saw some Russian forum addressing the similar problem, but did not manage to understand Russian language in the end. <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/dunno.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":shrug" border="0" alt="dunno.gif" />

    Help and advice is greatly appreciated.
     
  2. ramesses

    ramesses Sailor Apprentice

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    81
    Location:
    sweden
    this

    1: download patch <a href="http://patch.akella-online.ru/K3_Patch_103.exe" target="_blank">http://patch.akella-online.ru/K3_Patch_103.exe</a>

    2: Move patch (after downloading it) to the main folder where you installed the game

    3. Run patch in the main folder ("i think its important to run it from there,!")

    4. C:\Program\1C\Seadogs 3\RESOURCE\INI\texts open language.ini and change language to English
    remove ";" infront of the language you want to use if english, it should look like this:

    ;
    ; ini file for language information
    ;
    [COMMON]
    defaultLanguage = English
    ;defaultLanguage = russian
    ;defaultLanguage = french
    ;defaultLanguage = german
    ;defaultLanguage = spanish
    ;defaultLanguage = italian

    5.If you want to fix the main menu bug just go into
    RESOURCE\MODELS\MainMenu
    Create a folder called English and copy the files found in the russian folder and paste them into the english one.
    Menu works fine now. And its still in english as its just the models your adding in.

    6. check all this and i think you could run the game, if not there is a problem with starforce copy check,
    you will need to mount a mini image for the game, search google for pirates bay

    7. you also need fix for quests_texts.txt [attachmentid=457]

    hope it helps...
     
  3. ramesses

    ramesses Sailor Apprentice

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    81
    Location:
    sweden
    uppdated

    patch 1.4
    <a href="http://legends.gamestorm.ru/downloads/K3_Patch_1_4.exe" target="_blank">http://legends.gamestorm.ru/downloads/K3_Patch_1_4.exe</a>

    and the official site in akella
    <a href="http://www.akella.com/k3/news.html" target="_blank">http://www.akella.com/k3/news.html</a>
     
  4. glenntay81

    glenntay81 Landlubber

    Joined:
    Dec 31, 2005
    Messages:
    4
    <!--quoteo(post=149987:date=Jun 1 2006, 11:59 PM:name=cpt blackfeet)--><div class='quotetop'>QUOTE(cpt blackfeet @ Jun 1 2006, 11:59 PM) [snapback]149987[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
    uppdated

    patch 1.4
    <a href="http://legends.gamestorm.ru/downloads/K3_Patch_1_4.exe" target="_blank">http://legends.gamestorm.ru/downloads/K3_Patch_1_4.exe</a>

    and the official site in akella
    <a href="http://www.akella.com/k3/news.html" target="_blank">http://www.akella.com/k3/news.html</a>
    <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

    Hi blackfeet,

    Many thanks for your kind help.
    I have tried, but didn't manage to resolve the issue.
    But I have confirmed that the problem is due to my poor graphics card.

    Thanks anyway and have a great day ahead. <img src="style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":)" border="0" alt="smile.gif" />
     
  5. ClementeCaballero

    ClementeCaballero Landlubber

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Hi everyone,its the first time that I comment here,I´m a very fan of potc(or Sea Dogs2)and have tried all of is mod,also AOP2 mods,but I want to aport a new solutions for engine crash or sea.dll crash in Laptops.

    Swiftshader:very slow performance
    Intelfix:Sea low detail,I like POTC sea.
    VgVoodoo:When I go to worldmap,the game crash

    So I decide to disable the IntelGraphics manually,in Device Manager,leaving 1 graphic card,Nvidia 950 working.AND THIS WORK¡¡
    I hope answers if someone try my metode,Thanks all for make POTC alive¡¡.

    CC
     

    Attached Files:

    Pieter Boelen likes this.
  6. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,575
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
  7. ClementeCaballero

    ClementeCaballero Landlubber

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Sorry to post in the wrong post :oops:

    I have to mentioned,that game works with 19fps at 1280x960,but its faster than Swiftshader and whitout CTD,in my opinion.
    Low framerate only on masive combats,but fast at cities and sea.Problems with shadows.I think that its a hardcore method,butworks!,and work with a Basic Display Driver,not NVIDIA graphics card.

    I have tried with a VirtualBox,but have the same error all times,``The method call is invalid For example, a method's parameter may have an invalid value´´:fiddler(Sad violin music)

    I afraid that the best method now is Intel Fix,but there has to be a way to play POTC with all his shaders,and textures.

    Next coment will be at POTC forum

    Thanks for all.

    CC:ship
     

    Attached Files:

    Pieter Boelen likes this.
  8. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,575
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    Brilliant, mate! :onya

    I only saw your post on the PotC forum after I saw this one. Oops. :facepalm
     

Share This Page