1. Dismiss Notice
  2. GOG.com logo

    Thanks to YOUR votes, GOG.com now sells:
    - Sea Dogs - Sea Dogs: Caribbean Tales
    - Sea Dogs: City of Abandoned Ships

    Vote now to add Pirates of the Caribbean to the list!

    Dismiss Notice
  3. Under the Crossbones Podcast

    A Pirate Podcast with Interviews
    Music, Comedy and all things Pirate!

    - Episode Guide - About - Subscribe -
    - Twitter - Facebook - iTunes - Android -
    - Youtube - Fill the Coffers -

    Dismiss Notice
  4. New Horizons logo

    Quick links for PotC: New Horizons
    - Download latest version
    - Wiki - FAQ - Report bugs here
    - ModDB profile

  5. GOF logo

    Quick links for AoP2: Gentlemen of Fortune 2
    - Downloads and info
    - Historical Immersion Supermod
    - ModDB Profile

Dismiss Notice
New to the forum?
Please take a moment to read our Welcome Message and Forum Rules.

Mod Release Gentlemen Of Fortune 2.0

Discussion in 'City of Abandoned Ships Mods' started by Luke159, Aug 26, 2012.

  1. TheLordDSK

    TheLordDSK Landlubber

    Joined:
    Jul 26, 2017
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    You kiddin? This mod is buged AF, not only the beta but the stable too, there is no GOF stable version, all are full of bugs, its the game fault. Russians cant make decent games. There are worse things than crashes, like getting stuck, broken AI, and shit like that. I WONT RECOMMEND TOUCHING ANY GOF FOR YOU MENTAL HEALTH, just play Vanilla or dont play COAS.
     
  2. TCO 006

    TCO 006 Sailor Apprentice

    Joined:
    Jun 25, 2011
    Messages:
    76
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Law student 3:)
    Location:
    Croatia
    I have GOF 1.2 and GOF 2. I play them at the same time 'cos I want to find out differences and see which is better. I noticed that GOF 1 has better looking ships, at least some of them. I wonder, is it possible to import textures from 1 to 2? Arabella is much prettier in GOF 1 :)
     
  3. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,090
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    Look at folders RESOURCE\Models\Ships and RESOURCE\Textures\Ships .
    Use GM Viewer to view the models and see which textures they use.
    Tools, Tutorials and Information
     
    TCO 006 likes this.
  4. TCO 006

    TCO 006 Sailor Apprentice

    Joined:
    Jun 25, 2011
    Messages:
    76
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Law student 3:)
    Location:
    Croatia
    It seems they both use same textures (ArabellaShip1.gm) but they are slightly different ships (edit: in game they look differently). I don't understand it. I tried copying files from 1.2 to 2. but nothing changed. Maybe it's not about models but textures folder. Gotta check it all out.
    Edit2: in res\textures\ships there are folders hull1, hull2, and hull3. Hull 2 is normal hull, hull 3 is ugly, and hull 1 is best. how can I make game use hull 1 textures and not 2 (which is in game hull)?
    edit3: maybe just switching their names? Hull 1 becomes 2 and 2 becomes 1? :D
    edit4: YESSS, that worked, just switched their names and I have better hull now. TY Pieter! :)
     
    Last edited: Aug 7, 2017
    Pieter Boelen likes this.
  5. TCO 006

    TCO 006 Sailor Apprentice

    Joined:
    Jun 25, 2011
    Messages:
    76
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Law student 3:)
    Location:
    Croatia
    why the f enemies reload their cannons so fast? I tried to attack one frigate and it killed all my 500 sailors in 15 seconds, and I managed to fire only once. And range at which they kill them is absurd, I thought grapeshot was meant to be close range ammunition. No need to reply, I'm just a bit angry :D
     
  6. Captain Edward Wake

    Captain Edward Wake Landlubber

    Joined:
    Aug 10, 2017
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Pirate Captain
    Location:
    Neptune's Fury
    For some reason my vanilla game runs perfectly fine. But whenever I try and install this mod I get runtime errors at startup right after the launcher. I've tried all the fixes stated in some threads and still nothing? I am running a no-cd GOG version of the game. 2.8 to be exact. Any help?
     

Share This Page