1. Dismiss Notice
  2. GOG.com logo

    Thanks to YOUR votes, GOG.com now sells:
    - Sea Dogs - Sea Dogs: Caribbean Tales
    - Sea Dogs: City of Abandoned Ships

    Vote now to add Pirates of the Caribbean to the list!

    Dismiss Notice
  3. Under the Crossbones Podcast

    A Pirate Podcast with Interviews
    Music, Comedy and all things Pirate!

    - Episode Guide - About - Subscribe -
    - Twitter - Facebook - iTunes - Android -
    - Youtube - Fill the Coffers -

    Dismiss Notice
  4. New Horizons logo

    Quick links for PotC: New Horizons
    - Download latest version
    - Wiki - FAQ - Report bugs here
    - ModDB profile

  5. GOF logo

    Quick links for AoP2: Gentlemen of Fortune 2
    - Downloads and info
    - Historical Immersion Supermod
    - ModDB Profile

Dismiss Notice
New to the forum?
Please take a moment to read our Welcome Message and Forum Rules.

Solved Heap Corruption, Random Crashes

Discussion in 'Technical Help' started by amplificar, Aug 28, 2012.

  1. Armada

    Armada Sea Dog Staff Member Administrator Project Manager 3D Artist Storm Modder

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    8,078
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Game Developer
    Location:
    Somerset, England
    I have no idea; I never heard anything about it. :shrug

    I was just thinking it might be nice to have something a) of a higher resolution (support for larger icons in Win7/Vista) and b) which represents the mod in some way.
    Maybe something like a screenshot of the Black Pearl in-game? It represents both PotC and the higher standards introduced by the mod, so is symbolic in that sense.
     
    Black Iron Oyster likes this.
  2. Thagarr

    Thagarr Pining for the Fjords! Staff Member Administrator Creative Support Storm Modder News Gatherer Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Jan 1, 1970
    Messages:
    5,355
    Gender:
    Male
    Occupation:
    CNC Machine Operator
    Location:
    Steeler Country
    amplificar, fantastic work mate!

    You have no idea just how many people we have tried to help with this specific problem over the years! This has been an issue since the game was first released, and it took us quite a while just to find the Swiftshader workaround. Thanks to your efforts, there will now be a whole lot of people who will never even have to know that this was ever anything more than a minor issue, even if it is never completely perfected beyond what it is today. I can't even begin to express our gratitude mate, thanks! :dance
     
    Black Iron Oyster likes this.
  3. amplificar

    amplificar Opcode Assemblar Storm Modder

    Joined:
    Aug 20, 2012
    Messages:
    32
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technician
    I'm glad I could help.
     
    Black Iron Oyster likes this.
  4. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,628
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    Screenshot seems a bit weird for an icon to me. On all regular icon sizes, you probably wouldn't be able to see what it is either... Should it not be a logo of some kind?
     
  5. Armada

    Armada Sea Dog Staff Member Administrator Project Manager 3D Artist Storm Modder

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    8,078
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Game Developer
    Location:
    Somerset, England
  6. Ablivion

    Ablivion Landlubber

    Joined:
    Feb 6, 2013
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    Hi all,

    just thought ill let you know, i got this for my laptop which has the intel hd graphics, i got PoTC a few days ago and encountered the crashing looked through these forums and found this thread, patched it up and now the game workes great 1 bug i have found is when you talk to the shop keeper it freezes for about 5 seconds then carries on as normal.

    just want to say a big thank you to amplificar :D
     
    Black Iron Oyster likes this.
  7. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,768
    Gender:
    Male
    Ayup! Amplificar done good. You might be interested in knowing that his work has been incorporated into the beta 2.3 patch.
     
    Black Iron Oyster likes this.
  8. Ablivion

    Ablivion Landlubber

    Joined:
    Feb 6, 2013
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    yes i got that update it crashed once but that was after about 3 hours of gameplay :)
     
  9. The Caribbean Fox

    The Caribbean Fox Liberator of loaded vessels

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Location:
    In yer cargo hold
    Hope this isnt considered a double post as I mentioned this in a side note on another post I made but thought I should mention it here where people working on this patch would be more likely to see it.

    The modded battleinterface file removed the names of locations in the sail to menu in my build 13 update 4 version of Potc. I checked it 4 times by swapping it with the original file and it did the same thing every time. Not sure if that matters for your work on build 14 as it sounds like theres a new sail to menu but thought you might like to know.

    I reinstalled the original file and everythings fine. I would leave it but I dont have to many memory overload crashes and as me and the french arnt exactly drinking buddies, but i do alot of trade with the spanish and dutch who they share a few islands with, Id hate to pull into the wrong port with the wind against me.

    The modded sea.dll file however works beautifully with build 13 and has greatly reduced the number of ctd's Ive had entering ports or open sea.

    [Edit] Removed my mention of said "bug" in other post lest I be branded a double posting pirate and hunted across the forum seas by admin admirals and scalywags alike.
     
    Black Iron Oyster likes this.
  10. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,628
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    Hmm... That's interesting. Has anyone else seen that?
     
  11. The Caribbean Fox

    The Caribbean Fox Liberator of loaded vessels

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Location:
    In yer cargo hold
    My original post was in reference to the very 1st bypass amplificar posted in his original post. I just tried out the second and the "EU" versions and got the the same result with the EU version. But with the second version he posted, the names of sail to locations are working. Again Im using build 13 update 4.
     
  12. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,768
    Gender:
    Male
    I never use "sail to" so never noticed this. But there has been a steady stream of players saying that they can not "sail to" some place. We just thought that they were playing in realistic mode where that is disabled and told them to switch to arcade mode. Maybe they were already in arcade mode?
     
  13. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,628
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    I think The Caribbean Fox was only saying that the text on the menu is missing; not that it isn't working altogether...
     
  14. The Caribbean Fox

    The Caribbean Fox Liberator of loaded vessels

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Location:
    In yer cargo hold
    Yeah sail to works fine, its just the name of the location that was missing. I play in realistic sailing mode but in build 13 it still allows you to sail to ports and forts.

    [EDIT] I reinstalled after messing with the files just to be sure I had a clean install and it turns out I was running the original storm engine though the rest of the mod seemed to have loaded fine as far as I can tell. I now have a new splash screen with the mod "logo" and storm engine 2 in the upper left corner. However I retested all three patches and got the same results. The two EU_BI_bypassFDC0 files eliminate the sail to location text above the location icon but the sail to function still works while the BI_bypassFDC0 file seems not to mess with anything, aside from resetting all the enemies in the maltice abbey when I loaded my save there, but all of them did that including replacing the original. Just when I thought I was safe :facepalm
     
    Black Iron Oyster likes this.

Share This Page