1. Dismiss Notice
  2. GOG.com logo

    Thanks to YOUR votes, GOG.com now sells:
    - Sea Dogs - Sea Dogs: Caribbean Tales
    - Sea Dogs: City of Abandoned Ships

    Vote now to add Pirates of the Caribbean to the list!

    Dismiss Notice
  3. Under the Crossbones Podcast

    A Pirate Podcast with Interviews
    Music, Comedy and all things Pirate!

    - Episode Guide - About - Subscribe -
    - Twitter - Facebook - iTunes - Android -
    - Youtube - Fill the Coffers -

    Dismiss Notice
  4. New Horizons logo

    Quick links for PotC: New Horizons
    - Download latest version
    - Wiki - FAQ - Report bugs here
    - ModDB profile

  5. GOF logo

    Quick links for AoP2: Gentlemen of Fortune 2
    - Downloads and info
    - Historical Immersion Supermod
    - ModDB Profile

Dismiss Notice
New to the forum?
Please take a moment to read our Welcome Message and Forum Rules.

Install stock game and mod at same time?

Discussion in 'Technical Help' started by ColonelKetchup30, Apr 24, 2016.

  1. ColonelKetchup30

    ColonelKetchup30 Sailor Apprentice

    Joined:
    Apr 18, 2014
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    Location:
    Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
    Question's in the title really, can I have the vanilla game installed on my pc and play with that as well as having the mod installed and playing with that?
     
    Black Iron Oyster likes this.
  2. Robert Nutter

    Robert Nutter Serving Victoria Provisional QA Tester 3D Artist Storm Modder

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    699
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Historical Visualisation
    Location:
    London, England
    So long as they're in two different locations, of course! :) Just install stock (preferably somewhere easy to find ie desktop), copy, then point NH to the copied version and move both to wherever you wish!
     
  3. Grey Roger

    Grey Roger Sea Dog Staff Member Storm Modder

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    6,415
    Yes, you can have multiple installations of the game at the same time. They just need to be in different folders. Personally I have both Build Mod and stock installations in different sub-folders of my "C:\Games" folder. When I want to create a new Build Mod installation, typically if the current one has some savegames which I don't want to lose but I also want to try out the latest version, then I copy the stock installation to yet another sub-folder, then install Build Mod onto that - much quicker than installing from CD!
     
  4. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,623
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    I myself have a ZIP file containing the stock game.
    Whenever I want to install another Build version, I just extract that and then install it on top. :cheeky
     
  5. Black Iron Oyster

    Black Iron Oyster Sailor Apprentice

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    90
    Gender:
    Male
    Location:
    Fortaleza, CE, Brazil
    This Saturday I installed PotC to test the vanilla in this notebook I'm using, applied the Intel graphics fix, the compatibility fix and Pieter's suggestion to run at windowed mode with the screen's resolution and it worked just fine. Then I traveled, came back today and tried to make a second install in order to try out New Horizons but the installation wizard only asks me if I want to uninstall the game. Guess I will have to uninstall, install again and do the copying and pasting.

    By the way, my version of the game demands CD 1 in order to run, isn't there a way to fix it, so I don't need to get the disk out of it's case whenever I want to play the vanilla?
     
    Last edited: Apr 26, 2016
  6. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,623
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    The CD installer probably notices you have the game already installed. But you can make a copy of the main game folder manually.

    Copying ENGINE.EXE from the mod also puts an end to the questions for the CDs.
     
    Black Iron Oyster likes this.
  7. Black Iron Oyster

    Black Iron Oyster Sailor Apprentice

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    90
    Gender:
    Male
    Location:
    Fortaleza, CE, Brazil

    So, I copy the mod's engine.exe, paste it into my vanilla folder and delete the original engine.exe, in order to run without the CD?
     
  8. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,623
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
  9. Black Iron Oyster

    Black Iron Oyster Sailor Apprentice

    Joined:
    Apr 15, 2016
    Messages:
    90
    Gender:
    Male
    Location:
    Fortaleza, CE, Brazil
    Thanks Pieter, you are always helpful! :onya
     

Share This Page