1. Dismiss Notice
  2. GOG.com logo

    Thanks to YOUR votes, GOG.com now sells:
    - Sea Dogs - Sea Dogs: Caribbean Tales
    - Sea Dogs: City of Abandoned Ships

    Vote now to add Pirates of the Caribbean to the list!

    Dismiss Notice
  3. Under the Crossbones Podcast

    A Pirate Podcast with Interviews
    Music, Comedy and all things Pirate!

    - Episode Guide - About - Subscribe -
    - Twitter - Facebook - iTunes - Android -
    - Youtube - Fill the Coffers -

    Dismiss Notice
  4. New Horizons logo

    Quick links for PotC: New Horizons
    - Download latest version
    - Wiki - FAQ - Report bugs here
    - ModDB profile

  5. GOF logo

    Quick links for AoP2: Gentlemen of Fortune 2
    - Downloads and info
    - Historical Immersion Supermod
    - ModDB Profile

Dismiss Notice
New to the forum?
Please take a moment to read our Welcome Message and Forum Rules.

screenshots thread

Discussion in 'Sea Dogs: City of Abandoned Ships' started by Ben Coats, Jan 9, 2013.

  1. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,768
    Gender:
    Male
    The frigates almost paid for the battle damage and they do look nice in a frigatey sort of way. The point is that I had 2 slow cargo ships and 1 fast cargo ship. Now I still have 2 slow ships and one fast ship while I COULD have had 2 fast merchantmen.

    Gotta get another BP now.
     
  2. Thagarr

    Thagarr Pining for the Fjords! Staff Member Administrator Creative Support Storm Modder News Gatherer Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Jan 1, 1970
    Messages:
    5,355
    Gender:
    Male
    Occupation:
    CNC Machine Operator
    Location:
    Steeler Country
    I always preferred caravels as my cargo ships, they are slow but have massive holds. I just sail them away from the fight and after use them to haul the booty, but it certainly helps to have captains that obey orders. :wp
     
  3. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,768
    Gender:
    Male
    I have been experimenting with sails, and it had to happen. A Spanish ship with French sails and Dutch flags.
    start 2014-12-15 22-26-47-03.jpg start 2014-12-15 22-26-58-15.jpg
     
    Pieter Boelen likes this.
  4. Valium

    Valium Guest

    My Constitution would have destroyed all those ships. :D
    Once I attacked about 6 ships, some were aboarded and sunk, the rest were destroyed.
    Only 50 sailors from 420 died during that battle. Too easy.

    Sometimes this game surprises me. Once I was chasing by spanish squadron. On the map it was marked as a big ship, so I didn't want to fight. I didn't sliped them away and I had to fight.
    During battle I noticed there were 4 spanish war tartanes ( 8 cannons ? ). I aboarded all of them, captains were taken as prisoners, a part of crew was taken as slaves and the rest were thrown overboard.


    I really like Unicorn, this ship looks really good. Once I was using La Licorne but I don't like this ship.
    There are a few ships I really like:
    - Constitution
    - Unicorn
    - Surprise
    - Nightmare
    - Raa Frigate

    Once I aboarded Nightmare, I'd sailed with Raa Frigate and I didn't know if I should take Raa or Nightmare. Nightmare had got more cannons but my Raa Frigate was improved in Bermuda so it was faster, stronger and could take more sailors. I would have to leave about 50 well-experienced sailors because my ship could take more of them.

    Anyway, I found and aborded Constitution. It belonged to France, their sailors were unexperienced so when I attacked them, they surrendered. There were about 100 sailors more then my frigate had...



    I wonder how you got those colorful sails, Hylie.
     
  5. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,768
    Gender:
    Male
    Go in your COAS folder and then go to -->resource-->textures-->ships. Scroll down and you will find textures that start with parus and sail. Parus_common.tgs.tx is the base texture. Copy and rename one of the others and see what it does.
    Parus_SoleyRu.tga.tx is the one with blue bars.
     
  6. Valium

    Valium Guest

    Will it change all sails?
     
  7. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,768
    Gender:
    Male
    No, but it changes the sails on many ships. It looks best on the frigates.

    I have not figured out how to change the sails of one ship but not the others.
     
  8. Valium

    Valium Guest

    So it seems I should check it.
    Does it require buying the new ship or not?
     
  9. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,768
    Gender:
    Male
    It is a texture change and nothing else is needed. I just started a new game in GOF2 and got lucky and captured the Lyon Hoy right away, then changed her sails from common to silk.
    start 2014-12-17 11-16-45-06.jpg start 2014-12-17 11-27-24-29.jpg
     
  10. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,768
    Gender:
    Male
    In GOF 2.1.5 the Castel Friedrich heavy brigantine is currently my favorite ship. She doesn't look half sunk when the holds are full but most importantly she rides the waves much much smoother than any other ship I tried so far. There is none of that jerky mechanical movement that the other ships, even the big ones, have.
    PS: I set the waterline to -0.7 and it looks good.
    start 2015-06-17 20-45-13-80.jpg start 2015-06-17 20-59-07-97.jpg
     
  11. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,628
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    Do we have that one in PotC?
     
  12. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,768
    Gender:
    Male
    No. There was some sort of problem that prevented it from working in POTC. I am tempted to give it another try as I might have learned some new tricks over the years, although it looks like it might have the high camera bug in POTC.
     
    Pieter Boelen likes this.
  13. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,768
    Gender:
    Male
    I have learned something new! In GOF2 the long narrow ships ride the waves much smoother than the short wide ships, so now I am sailing frigates.
    start 2015-07-02 14-06-16-15.jpg
     
    A.H likes this.
  14. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,628
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    Nice ship, nice flags. :onya
     
  15. A.H

    A.H Privateer

    Joined:
    Jun 10, 2015
    Messages:
    656
    Gender:
    Male
    Nice graphics.. too bad I can't enjoy high quality textures with my crap Radion video card :(
     
  16. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,628
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    If I recall, you had pretty much the same specs that I do. I know I can run CoAS just fine. I just don't play it because... well... PotC. :wp
     
  17. A.H

    A.H Privateer

    Joined:
    Jun 10, 2015
    Messages:
    656
    Gender:
    Male
    YEs well not only that.. but when Hylie mentioned to upgrade my texture quality I spent 4 hours searching the web.. turns out I don't have Intel options and neither NVIDIA options.. so I couldn't find a way to upgrade my AA and AF. I don't see options available on control panel, neither when I right click on desktop (as you could with NVIDIA options)
     
  18. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,768
    Gender:
    Male
    That is a pretty strong argument for getting a desktop for gaming. Those can be built from mild to wild and even the cheap ones do ok in most games. Last Christmas I built up a desktop as a gift that ran around $400 USD, then last month I bought meself a video card that cost $360 USD. I'm not bragging as I spent many years on low tech hardware before finally catching up. Just trying to show the difference.
     
  19. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,628
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    I never use any such options and it all looks fine to me. :shrug
     
  20. A.H

    A.H Privateer

    Joined:
    Jun 10, 2015
    Messages:
    656
    Gender:
    Male
    Yea laptops are built primarily for portability purposes more than stationary purposes.. however I hope to sort my self out with proper arrangements in the near future to experience ultimate privateering opportunies :D For now better I not continue this subject else someone might point the finger @ off topic :p
     

Share This Page