1. Dismiss Notice
  2. GOG.com logo

    Thanks to YOUR votes, GOG.com now sells:
    - Sea Dogs - Sea Dogs: Caribbean Tales
    - Sea Dogs: City of Abandoned Ships

    Vote now to add Pirates of the Caribbean to the list!

    Dismiss Notice
  3. Under the Crossbones Podcast

    A Pirate Podcast with Interviews
    Music, Comedy and all things Pirate!

    - Episode Guide - About - Subscribe -
    - Twitter - Facebook - iTunes - Android -
    - Youtube - Fill the Coffers -

    Dismiss Notice
  4. New Horizons logo

    Quick links for PotC: New Horizons
    - Download latest version
    - Wiki - FAQ - Report bugs here
    - ModDB profile

  5. GOF logo

    Quick links for AoP2: Gentlemen of Fortune 2
    - Downloads and info
    - Historical Immersion Supermod
    - ModDB Profile

Dismiss Notice
New to the forum?
Please take a moment to read our Welcome Message and Forum Rules.

starting ship

Discussion in 'Other' started by Jack Rackham, Jun 30, 2013.

  1. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,623
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    That's RIGHT at the end of the last period. What happens if you use 1829?
     
  2. Jack Rackham

    Jack Rackham HoO Team Member Quest Writer Storm Modder

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    3,288
    Gender:
    Male
    Occupation:
    math teacher
    Location:
    Sund, Ramsjö, Sweden
    I remember now this is something I never got to work. The solution was (and is) to delete the if bUSA exists in initmodels around the american soldiers. Then it works. o_O
     
  3. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,623
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    That doesn't make sense; it should work. Have you tried changing that date yet? I'm wondering if you fall OUTSIDE the period code, which stops the initialization.
    After all, we KNOW that code works because it works in Master & Commander.
     
  4. Jack Rackham

    Jack Rackham HoO Team Member Quest Writer Storm Modder

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    3,288
    Gender:
    Male
    Occupation:
    math teacher
    Location:
    Sund, Ramsjö, Sweden
    1829 no difference. Ok that code works in M&C but I have just tried to start M&C without the code and it
    works fine too!! Maybe this is something we can remove completely? As usual I can make a (bad) workaround instead.
     
  5. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,623
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    Once we DO get round to using Pirate_KK's code base, those if-statements are no longer there anyway.
     
  6. Jack Rackham

    Jack Rackham HoO Team Member Quest Writer Storm Modder

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    3,288
    Gender:
    Male
    Occupation:
    math teacher
    Location:
    Sund, Ramsjö, Sweden
    Ok I'll do the workaround until then so no one gets upset. :)
     
  7. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,623
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
  8. Jack Rackham

    Jack Rackham HoO Team Member Quest Writer Storm Modder

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    3,288
    Gender:
    Male
    Occupation:
    math teacher
    Location:
    Sund, Ramsjö, Sweden
    No I'm sorry it wasn't that. Thanks anyway.:onya
     
  9. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,623
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    Didn't think so. Not a bad fix to have though; it DOES do weird stuff otherwise. :cheeky
     
  10. Jack Rackham

    Jack Rackham HoO Team Member Quest Writer Storm Modder

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    3,288
    Gender:
    Male
    Occupation:
    math teacher
    Location:
    Sund, Ramsjö, Sweden
    Pieter, in which file do you change the settings for the select storyline interface.
    I mean disable change nation etc.:confused:
     
  11. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,623
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    PROGRAM\INTERFACE\select_storyline.c, you mean?
    I already locked it all for you. This in your [Storyline].c triggers it:
    Code:
    sl.(sn).start.locked = true;
     
  12. Jack Rackham

    Jack Rackham HoO Team Member Quest Writer Storm Modder

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    3,288
    Gender:
    Male
    Occupation:
    math teacher
    Location:
    Sund, Ramsjö, Sweden
    Ok, that worked for my new storyline too. Thanks. :doff
     
    Pieter Boelen likes this.

Share This Page