1. Dismiss Notice
  2. GOG.com logo

    Thanks to YOUR votes, GOG.com now sells:
    - Sea Dogs - Sea Dogs: Caribbean Tales
    - Sea Dogs: City of Abandoned Ships

    Vote now to add Pirates of the Caribbean to the list!

    Dismiss Notice
  3. Under the Crossbones Podcast

    A Pirate Podcast with Interviews
    Music, Comedy and all things Pirate!

    - Episode Guide - About - Subscribe -
    - Twitter - Facebook - iTunes - Android -
    - Youtube - Fill the Coffers -

    Dismiss Notice
  4. New Horizons logo

    Quick links for PotC: New Horizons
    - Download latest version
    - Wiki - FAQ - Report bugs here
    - ModDB profile

  5. GOF logo

    Quick links for AoP2: Gentlemen of Fortune 2
    - Downloads and info
    - Historical Immersion Supermod
    - ModDB Profile

Dismiss Notice
New to the forum?
Please take a moment to read our Welcome Message and Forum Rules.

Installing Maya 5.0

Discussion in 'Tutorials' started by Pieter Boelen, Feb 2, 2008.

  1. Short Jack Gold

    Short Jack Gold Very ancient mariner Storm Modeller

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    1,181
    Gender:
    Male
    Location:
    Florida USA
    Well... there's good news and bad news!!

    Good News - I got him into the game and the animation works - he walks, fights, follows me around in officer mode etc.
    Bad News - He has no texture - just a light brown covering. (and his shoulders seem to sag a bit to me :shrug )

    Ah well! back to the drawing board - and Maya :modding :modding :modding
    [​IMG]
     
  2. Pieter Boelen

    Pieter Boelen (Not So) Old Seadog Staff Member Administrator Storm Modder Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    66,628
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Maritime Research: Project Engineer (Analysis)
    Location:
    Wageningen, The Netherlands
    That's already a LOT of progress indeed. Something is working in the game to some extent!
    Consider me impressed! :onya
     
  3. superdurnius

    superdurnius Corsair Coordinator 3D Artist Storm Modeller

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    1,306
    Gender:
    Male
    Location:
    Lithuania
    what, when... how have you... Wow... :bow

    Now: Write ewerything step by step to me in here or PM and I'll try to do it... Together we'll finish this... After that I'll post detailed explanation inside my tut
     
  4. Short Jack Gold

    Short Jack Gold Very ancient mariner Storm Modeller

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    1,181
    Gender:
    Male
    Location:
    Florida USA
    For SuperDurnius:

    I have sent you a PM
    I don't want to put it here yet as I know I am doing something wrong, because I can't get the texture.

    Anyway I have "done" several models now, and other than the texture issue - they all worked.

    When we get it sorted, as you say you can add it to your tutorial.
    :onya
     
  5. SuperChango

    SuperChango Common folk 3D Artist Storm Modeller Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    379
    Gender:
    Male
    Location:
    Bariloche; Argentina
    Neat Job SJG ! i'll upload my two faces (megan fox & keyra knightley) to the ftp so you two can play around with them
     
  6. Short Jack Gold

    Short Jack Gold Very ancient mariner Storm Modeller

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    1,181
    Gender:
    Male
    Location:
    Florida USA
    THANKS SC :onya
    (But not a word to my wife! ;) )
     
  7. SuperChango

    SuperChango Common folk 3D Artist Storm Modeller Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    379
    Gender:
    Male
    Location:
    Bariloche; Argentina
    lol, i promess...

    EDIT: Done ! i've told your wife ! ummm... wrong, i've uploaded both heads to the FTP lol!

    BTW:
    "I would like to change the world, but they won't give me the source code."
    "And Who is General Failure, and why is he reading my hard disk?"

    Those two are greate ! lol
     
  8. Captain Maggee

    Captain Maggee Aussie Pirate

    Joined:
    May 4, 2009
    Messages:
    3,977
    Gender:
    Male
    Location:
    Tasmania, Australia
    woohoo!

    Got to love this progress (just need the texture and we will start a perade :D)

    We can have an accurate Keira (Elizabeth) soon then that is also great :cheeky
     
  9. SuperChango

    SuperChango Common folk 3D Artist Storm Modeller Hearts of Oak Donator

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    379
    Gender:
    Male
    Location:
    Bariloche; Argentina
    the textures should show if the .mat is together with the .obj :doff
     
  10. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,768
    Gender:
    Male
    I'm attempting to install Maya5 again. :modding I got as far as ZarethPL's 3rd screen this time. That thingy does nothing.
     
  11. Armada

    Armada Sea Dog Staff Member Administrator Project Manager 3D Artist Storm Modder

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    8,078
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Game Developer
    Location:
    Somerset, England
    That's odd. The most recent time I did this, I installed Maya first and then ran crack.exe once. Maya works as intended, without needing to run crack.exe again.

    Where did you install Maya, and where did you run the crack from?
     
  12. Jack Rackham

    Jack Rackham HoO Team Member Quest Writer Storm Modder

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    3,289
    Gender:
    Male
    Occupation:
    math teacher
    Location:
    Sund, Ramsjö, Sweden
    I thought I installed Maya in C:\PROGRAM. The computer made a new folder also called PROGRAM with only Maya in it.
    Later I was asked to namechange that folder. Named it PROGRAM1.
    I have tried run the crack from different places, like downloads\Maya5.0, desktop and right now from the installed Maya folder.

    Running crack => a 12 letter code in the Host ID box. That's far from enough, should be 33 I think.
    pressing "create license => "License.dat succesfully created". And Maya can be opened. Until the computer is turned off next time.

    I installed by clicking setup.exe. Nothing else.
     
  13. Armada

    Armada Sea Dog Staff Member Administrator Project Manager 3D Artist Storm Modder

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    8,078
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Game Developer
    Location:
    Somerset, England
    I'm not sure where the 33-digit number comes into it, if at all. Maybe that was an older version of crack.exe. :shrug

    So your installation is now outside Program Files, right? I guess that should rule out any interference from that folder.
    If in doubt, maybe try uninstalling Maya and then reinstalling it in a new folder outside Program Files, and run crack.exe from the same folder.
     
  14. Jack Rackham

    Jack Rackham HoO Team Member Quest Writer Storm Modder

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    3,289
    Gender:
    Male
    Occupation:
    math teacher
    Location:
    Sund, Ramsjö, Sweden
    Ok thanks, I'll try to do that. Maya itself seemed to work alright.
    At least I got so far I could see the hull of Golden Hind in grey. And zoom.
     
  15. Jack Rackham

    Jack Rackham HoO Team Member Quest Writer Storm Modder

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    3,289
    Gender:
    Male
    Occupation:
    math teacher
    Location:
    Sund, Ramsjö, Sweden
    I have tried 3 times and it's still the same situation. I leave that for now and try to focus on the tutorial instead.
     
  16. Armada

    Armada Sea Dog Staff Member Administrator Project Manager 3D Artist Storm Modder

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    8,078
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Game Developer
    Location:
    Somerset, England
    OK then. That's still a really annoying problem to have to deal with, though.

    What exactly does Maya do when you restart your PC? Does it say that your license has expired, or something?
     
  17. Jack Rackham

    Jack Rackham HoO Team Member Quest Writer Storm Modder

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    3,289
    Gender:
    Male
    Occupation:
    math teacher
    Location:
    Sund, Ramsjö, Sweden
    These 4 pictures show what's happening when I have restarted my computer and try Maya.
    After nr 4 Maya can be opened.

    I never write anything where the serial number is requested.
    I can't see the file License.dat they're talking about.
     

    Attached Files:

  18. Armada

    Armada Sea Dog Staff Member Administrator Project Manager 3D Artist Storm Modder

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    8,078
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Game Developer
    Location:
    Somerset, England
    OK, try this:
    1. When that first Maya startup screen appears, click Close instead of Next, and then run the crack. Reboot and see if it works.
    2. If it doesn't work, try running the crack first and then starting Maya, so it doesn't show the license screen. Reboot again.
    If neither of those work, I'm not sure what else to suggest.
    It shouldn't be an OS problem at least, since I'm also running Windows 8 and Maya works properly each time.
     
  19. Jack Rackham

    Jack Rackham HoO Team Member Quest Writer Storm Modder

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    3,289
    Gender:
    Male
    Occupation:
    math teacher
    Location:
    Sund, Ramsjö, Sweden
    Ok, I'll try those cases. My only problem with Maya is that we're living in a summer house with just
    one internet connection. So when Caroline is searching for new jeans there will be no Maya for me. :modding
     
  20. Jack Rackham

    Jack Rackham HoO Team Member Quest Writer Storm Modder

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    3,289
    Gender:
    Male
    Occupation:
    math teacher
    Location:
    Sund, Ramsjö, Sweden
    I have tried both ways - no success. Can it have something to do with this internet connection?
    I'll test at home soon where I have internet via the telephone line.
     

Share This Page