1. Dismiss Notice
  2. GOG.com logo

    Thanks to YOUR votes, GOG.com now sells:
    - Sea Dogs - Sea Dogs: Caribbean Tales
    - Sea Dogs: City of Abandoned Ships

    Vote now to add Pirates of the Caribbean to the list!

    Dismiss Notice
  3. Under the Crossbones Podcast

    A Pirate Podcast with Interviews
    Music, Comedy and all things Pirate!

    - Episode Guide - About - Subscribe -
    - Twitter - Facebook - iTunes - Android -
    - Youtube - Fill the Coffers -

    Dismiss Notice
  4. New Horizons logo

    Quick links for PotC: New Horizons
    - Download latest version
    - Wiki - FAQ - Report bugs here
    - ModDB profile

  5. GOF logo

    Quick links for AoP2: Gentlemen of Fortune 2
    - Downloads and info
    - Historical Immersion Supermod
    - ModDB Profile

Dismiss Notice
New to the forum?
Please take a moment to read our Welcome Message and Forum Rules.

Solved Interface Screens

Discussion in 'Technical Help' started by Ambiencewarp, Jul 25, 2004.

  1. Ambiencewarp

    Ambiencewarp Landlubber

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Messages:
    2
    The game won't allow me to get to the interface screens so I am not allowed to look at my quest book or anyo f those other important things.. I have gone to change the keyboard settings and it wont let me change the button to the Open Player Status Screen (Its dulled out). Does anyone understand what I am saying? <img src="http://www.piratesahoy.com/forum/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/unsure.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":?" border="0" alt="unsure.gif" /> Do you know anyway to fix it? Thanks
     
  2. Sirus_Darke

    Sirus_Darke Landlubber

    Joined:
    Jan 1, 1970
    Messages:
    545
    Have you tried to default the controls and then reprogram them?
     
  3. Ambiencewarp

    Ambiencewarp Landlubber

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Messages:
    2
    Yea, I have tried that, didnt work.. Any other suggestions?
     
  4. SirChristopherMings

    SirChristopherMings Corrupter of Words Storm Modder

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    3,203
    Gender:
    Male
    Location:
    Stratford Upon Sav-on
    Ambiencewarp,

    Welcome to the site, <img src="http://www.piratesahoy.com/forum/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/par-ty.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":cheers" border="0" alt="par-ty.gif" />

    I don't have a suggestion for a fix, but someone else will probably be along and will be able to help you out. I haven't heard of anyone else having that specific problem, but maybe someone else has.

    You might want to give a little more information; are you playing with the generic POTC, or with the Builds or other modifications. Whatever system information you are comfortable providing might also help someone solve the problem you're having. Good Luck!
     
  5. qualquercoisa

    qualquercoisa Landlubber

    Joined:
    Dec 26, 2004
    Messages:
    1
    Player status screen

    Hi
    I'm having the same problem. The "player status screen" key dont work on the Pirates of Caribbean and it wont allow me to change it. I have uninstalled and installed the game and set the game to use defalt keys, but nothing changes. I even looked for any fixes, findind that might be some sort of copyright protection, but haven't found anything.
    Please, if you have solved this problem already, I would be glad to know how you did it.
    PS: I have Win XP Pro. And if it's usefull, the first box the apears when the game is loaded, shows that 0 modules are loaded (I found that strange, but don't know if it's a problem).

    Sarah
     
  6. NathanKell

    NathanKell ...

    Joined:
    Jan 1, 1970
    Messages:
    5,265
    Are you running any mods?
     
  7. the_salty_paul

    the_salty_paul Landlubber

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    59
    YARRR, all

    I'm having the same problem. F2 didn't work after a fresh as a daisy disk hymen splitting install. I intalled the 14b mod for giggles (this computer can handle no such thing), but no such luck. Then I uninstalled the game (does this remove the mod?), updated my display drivers (GeForce FX 5200), and reinstalled the game. I'll have it on the plank in a minute, 'coz it still aint workin.

    Observe, me hearties!:

    [​IMG]

    Had a read through this thread, but couldn't find an error log:
    http://www.piratesahoy.net/threads/not-all-keys-are-working.5640/#post-114731
     
  8. the_salty_paul

    the_salty_paul Landlubber

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    59
  9. the_salty_paul

    the_salty_paul Landlubber

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    59
    Editing this line in the init_pc file worked for me:
    CI_CreateAndSetControls( "Sailing1Pers", "Interface", CI_GetKeyCode("VK_F2"), 1, true );

    Originally it ended 0, false );

    Then I reassigned the key in game.

     
  10. Hylie Pistof

    Hylie Pistof Curmudgeon Staff Member QA Tester Storm Modder

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    13,762
    Gender:
    Male
    Ahoy! :aar

    Deleting the game folder deletes the mod too. Everything is in your POTC folder. I just installed a pure dog stock POTC to see what you are talking about. So it is working now?

    Perhaps you could run Build 13. It doesn't strain the hardware as much and is far better than the stock game. PotC Build 13 Final download - Mod DB
     
    the_salty_paul likes this.
  11. the_salty_paul

    the_salty_paul Landlubber

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    59
    Deleting the game folder deletes the mod too.

    Goody! I did spot a few hold-over files, but so long as I haven't a gig or two goin lazin on deck, I'm chipper.

    Aye, Open Player Status Screen is now working :D. I haven't fully tested the game for crashes.

    Perhaps you could run Build 13.

    Thanks for the advice (and link!). Sep 28th, 2007 sounds about right, too. Gracias, HP.
    I put up my specs, here, if it should alter any recommendation:
    http://www.piratesahoy.net/threads/which-mod-should-i-install.18784/
     
  12. Kokica

    Kokica Landlubber

    Joined:
    Mar 23, 2017
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Location:
    Skopje / Macedonia
    Hi, i instaled POTC the original (again and again) without any mods i cannot change the Player status screen control button and when i instal mod 13 i cannot use bothe player status screen or open main menu as on the pic below.. pls help ?

    I have Dell Inspirion 15 / 3000 series
    Intel Core i-7 5500U CPU @ 2,40 GHz
    8gb Ram
    64bit Operating system
    Windows 7 Ultimate
     

    Attached Files:

Share This Page